© 2008 - Technische Realisatie 4Blocks Internet
olaf ontwerpt
O
O

+ crossmediaal ontwerper
+
grafisch vormgever

+ Nieuwe media & Oude media
+ interactieve marketing

Partners
olaf ontwerpt:

olaf is:

   

Over olaf.

++ olaf is geboren in 1980, ergens diep in november in Groningen. Een aantal weken te vroeg kwam olaf ter wereld, waardoor olaf doof geboren werd. Misschien dat daar olaf's fascinatie voor vormen en kleuren ten grondslag ligt. Toen olaf ruim 2 jaar was vond olaf het wel genoeg geweest met de gehoorapparaten en de afsrpaken bij de KNO arts,, dus vond olaf het tijd om te gaan horen. Keer op keer werden de gehoorapparaten uit gedaan en weggegooid tot op een zekere dag olaf tekenen van gehoor begon te geven. Niet lang daarna is olaf genezen verklaart en ging de boeken in als medisch wonder daar er geen directe reden te vinden was voor dit plots onstraande gehoor.
Op jonge leeftijd ontwikkelde olaf al een grote belangstelling voor vormen en kleuren. Hij tekende en schilderde veel als kind en hield tot tot de middelbare school vol. Daar kwamen ook de commercieele kanten van olaf naar boven. Vakken als economie boeiden olaf erg en olaf had de keuze gemaakt om de marketing kant op te gaan.
olaf ging studeren in Groningen en na een kleine 2 jaar zag olaf in Commercieele Economie weinig uitdaging meer, hij ging veranderen van studie. Op de laatste dag van de inschrijving voor het studiejaar had olaf nog steeds geen passende studie gevonden en met zijn ogen dicht koos hij een willekeurige studie uit. Dit werd Bedrijfskundige Informatica.
olaf vond het erg facinerend om ineens iets anders te doen en deze studie begin dan ook welvarend. Tijdens zijn studententijd deed olaf veel verschillende baantjes. Van callcenter werk tot staan op de markt met overjarige kleding.
olaf had het tekenen alweer een aantal jaren geleden opgepakt en besloot om websites te gaan ontwikkelen. Olaf vond dat hij hier goed zijn creativiteit in kwijt kon en dit ging hem dan ook goed af. Naast websites werden ook huisstijlen en logo's ontwikkeld.
Maar ook zijn commercieele kant begon weer te kriebellen en olaf nam als bijbaantje promotiewerk. Dit ging olaf zeer goed af en hij verdiende dan ook zeer ruim voor een student.
Op een dag besloot olaf samen met vriend en collega Dennis om eens de sprong in het diepe te wagen door een eigen onderneming op te richtten. Dit werd een marketingbureau. Ze begonnen klein en brachten elke maand netjes hun studiefinanciering naar de bedrijfsrekening om de huur van hun kleine kantoortje te bekostigen.
Inmiddels zijn we 5 jaar verder, en heeft het bedrijf meerdere vestigingen en haar plaats in de marketingwereld duidelijk verworven.
De laatste jaren is olaf ook weer gaan ontwerpen, het begon met het op een ludieke manier neerzetten van diverse promotiecampagnes, maar olaf heeft zich gespecialiseerd in grafisch ontwerp. Zowel oude media als nieuwe. Het liefs ontwerpt olaf digitale media. Juist zaken als websites lenen zich voor snel schakelen en combinaties van slim ontwerp en slimme marketing.